Disclaimer

Golden Mirrors & Pink Bows is een personal blog, dat wil zeggen dat mijn persoonlijke kijk op de zaken waarover ik schrijf, primeert. Dat wil ook zeggen dat je er van op aankunt, dat er hier enkel onderwerpen, teksten, foto’s,… verschijnen, waar ik 100% achtersta.

Toch moeten we het even over samenwerkingen en sponsoring hebben. Ik krijg nu en dan hele leuke mails met voorstellen tot samenwerkingen, voorstellen om een betaald artikel te schrijven of soms zit er in de bus een super tof cadeautje. Ik ga niet in op alles wat mij aangeboden wordt. Een artikel over auto’s? No thanks. Een artikel over een leuk fashion merk dat ik nog niet kende? Ja natuurlijk! Maar hoe haal jij, beste lezer, nu alles nog uit elkaar? Want ik wil natuurlijk wel transparant en open zijn over die samenwerkingen!

Samenwerkingen of gesponsorde artikels

Dit kan om een lange of korte samenwerking gaan. Een give-away, een product reviewen, een banner plaatsen,… Als het artikel draait om een samenwerking, dan wordt dat altijd onderaan de post vermeldt. Gesponsord heeft soms een negatieve klank, alsof ik alleen maar schrijf over dat onderwerp/merk omdat ik er iets voor terugkrijg. Wees gerust, alles wat ik schrijf, daar sta ik helemaal achter!

Gekregen kledingstukken of producten

Als ik in een outfitpost dingen draag die ik heb gekregen, duidt ik dat aan met c/o in het lijstje waarin ik de merken oplijst van de kledij die ik draag. Zo kan je zien wat ik zelf kocht en wat niet. Toch kies ik in de meeste gevallen ook zelf die gekregen kledij/accessoires uit, zo past alles perfect binnen mijn stijl.

Ook over beauty producten wil ik duidelijk zijn. Ik krijg zo nu en dan iets toegestuurd. Aan bedrijven en PR-kantoren laat ik dan steeds weten dat ik graag mijn persoonlijke ervaring neerschrijf zodat jullie een duidelijk beeld van het product krijgen. Over het algemeen schrijf ik enkel iets als ik heel enthousiast over een product ben. Ik hou het hier graag positief 🙂

Geleende kledingstukken

Mijn budget laat het helaas niet toe om elke week met zakken vol nieuwe kledij thuis te komen. Dus daarom ga ik af en toe iets lenen bij een PR-kantoor/winkel. Dit zal ik altijd aanduiden met l/o voor het bepaalde stuk. Zo weten jullie perfect wat ik zelf aankocht en wat ik heb mogen lenen. Het voordeel is dat ik jullie nieuwe collectie kan laten zien, zonder mijn bankrekening te plunderen.

Dus… 

Ik lees vaak negatieve reacties op samenwerkingen of gesponsorde posts. Bloggers zouden te makkelijk omkoopbaar zijn. Het is uiteraard waar dat het fijn is om iets leuks te krijgen in de plaats voor al het werk je in je blog steekt. Ik kan niet voor andere spreken, maar als een product mij echt niet meevalt, dan schrijf ik er niet over. Als ik een voorstel tot samenwerking krijg dat niet past bij mijn blog, dan weiger ik of zoek ik samen met het bedrijf naar een andere oplossing. Samenwerkingen zijn volgens mij een manier om je blog te versterken, om nieuwe dingen te leren kennen en om af en toe zelfs iets leuks te kunnen teruggeven aan je volgers!

Heb je hier nog vragen omtrent, dan mag je me gerust contacteren!

Advertisements